• Verkiezing van start

  Beste Zelfstandige Winkelier

  De Beste Zelfstandige Winkelier is gesloten! De winnaars zijn bekendgemaakt.

  Bekijk de winnaars

 • Ceremony

  Bekendmaking Beste Zelfstandige Winkelier

  Boekhandel Riemer wint titel Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland!

  Bekijk de fotos

Amersfoort, 15 december 2016 – Dinsdag is de overall winnaar van de publieksprijs ABN AMRO Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland 2016 – 2017 bekendgemaakt. Van 1 september tot en met 30 november beoordeelden ruim dertienduizend consumenten de 60 deelnemende zelfstandige winkeliers. Op 2 december werden er al 11 provinciewinnaars bekendgemaakt. Boekhandel Riemer uit de provincie Groningen ging er met de overall titel vandoor en is hiermee de Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland 2016 - 2017 geworden.

De feestelijke bekendmaking vond plaats in de vernieuwde Store of the Future in Amersfoort. Alle provinciewinnaars waren hiervoor uitgenodigd. Naast de uitreiking van de provincieprijzen werd de overall winnaar bekendgemaakt. Boekhandel Riemer behaalde het hoogste eindcijfer, namelijk een 8,22. Zij blinken met name uit op de aspecten sfeer, klantvriendelijk personeel en service. De tweede plaats werd net als vorig jaar door Sparkle Style uit de provincie Noord-Holland behaald. Zij behaalden als eindcijfer een 8,16 en excelleren op personeel en blinken uit met hun persoonlijke service. De overall winnaar van vorig jaar, Boer Staphorst uit Overijssel, behaalde met het eindcijfer 8,14 de derde plaats in de ranking van Beste Zelfstandige Winkeliers. Zij vallen in de smaak bij de consument vanwege hun assortiment, klantvriendelijke personeel en de uitmuntende service die zij verlenen. In de provincie Flevoland is dit jaar geen provincieprijs uitgereikt.

Provinciewinnaars Beste Zelfstandige Winkelier: (op alfabetische volgorde)

 • Boekhandel Dominicanen – Limburg
 • Boekhandel Riemer – Groningen
 • Boer Staphorst – Overijssel
 • CD-ROM-LAND – Brabant
 • Nijhof – Utrecht
 • Rinsma Fashion – Friesland
 • Sanders Bolnes – Zuid-Holland
 • Sparkle Style – Noord-Holland
 • Vrijbuiter Roden – Drenthe
 • Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys – Gelderland
 • Van Westen Mannen – Zeeland

De organisatie
Bij de verkiezing Beste Zelfstandige Winkelier bepaalt de consument wie de Beste Zelfstandige Winkel van Nederland is. Deze titel komt voor uit één van de acht verkiezingen binnen ABN AMRO Retailer of the Year Nederland. Het primaire doel is om het ondernemerschap en de innovatiekracht van de zelfstandige winkelier in de spotlights te zetten. De verkiezing is een initiatief van ABN AMRO en Q&A.

De winnaars zijn bepaald op basis van het hoogste gewogen en gecorrigeerde eindcijfer. Consumenten hebben de winkels beoordeeld op negen belangrijke verkoopaspecten. Het belang van de aspecten is bepaald op basis van een aselecte steekproef onder de Nederlandse bevolking. Een combinatie van het belang en de beoordeling per aspect zijn onderdeel van de berekening van het eindcijfer. Het gewogen eindcijfer is gecorrigeerd op basis van het aantal beoordelingen om de representativiteit te waarborgen.

De provinciewinnaars van de verkiezing ABN AMRO Beste Zelfstandige Winkelier zijn bekend! Consumenten konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete zelfstandige winkelier. In totaal brachten ruim 13.000 mensen een stem uit. Er zijn dit jaar vijf nieuwe provinciewinnaars. De nieuwe provinciewinnaars zijn de Vrijbuiter Roden (Drenthe), Rinsma Fashion (Friesland), CD-ROM-LAND (Noord-Brabant), Nijhof (Utrecht) en Van Westen mannen (Zeeland). Helaas heeft de provincie Flevoland dit jaar geen winnaar.

Provinciewinnaars

Drenthe
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland
  Vrijbuiter Roden
Rinsma Fashion
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys
Boekhandel Riemer
Boekhandel Dominicanen
CD-ROM-LAND
Sparkle Style
Boer Staphorst
Nijhof
Van Westen mannen
Sanders-Bolnes
00-ABN-AMRO.jpg01-wereldhave.jpg02-qanda.jpg03-staatsloterij.jpg04-demandware.jpg05-salesforce.jpg06-yourgift.jpg07-ABN-AMRO.jpg07-vanas.jpg08-opiness.jpg09-retailtrends.jpg10-telegraaf.jpg11-BloomyPro.jpg11-nuon.jpg12-qandapanel.jpg