• Verkiezing van start

  Beste Zelfstandige Winkelier

  De Beste Zelfstandige Winkelier is gesloten! De winnaars zijn bekendgemaakt.

  Bekijk de winnaars

 • Ceremony

  Bekendmaking Beste Zelfstandige Winkelier

  Boekhandel Riemer wint titel Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland!

  Bekijk de fotos

De verkiezing Beste Winkelketen van Nederland is voor de eerste keer georganiseerd in 2003 in Nederland en wordt in 2015 voor de dertiende keer gehouden. Deze verkiezing valt met nog zeven andere verkiezingen onder het concept Retailer of the Year. Eén van deze verkiezingen is de Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland. Voor meer informatie over deze verkiezingen en het concept kun je kijken op www.retaileroftheyear.nl.

De verkiezing is ontstaan uit de wens dat consumenten hun mening willen geven en delen over hun favoriete winkels. Het doel van de verkiezing is om retailers positieve media-aandacht te geven. De provinciewinnaars worden gekroond, omdat ze volgens consumenten het beste scoren op de zes belangrijkste verkoopaspecten van een winkel. Daarnaast wordt er één overall (landelijke) winnaar gekroond.

Buitenlanden

Naast Nederland is het concept Retailer of the Year ook naar acht buitenlanden uitgerold. De verkiezing Beste Winkelketen wordt sinds 2006 ook in België georganiseerd. Naast Nederland en België wordt de verkiezing sinds 2008 georganiseerd in Duitsland, Italië en Frankrijk. In 2009 zijn de landen Spanje, Zwitserland en Oostenrijk toegevoegd en als laatste is in 2010 Luxemburg toegevoegd.

Benieuwd naar de winnaars in de andere landen en de Europese winnaar? Bekijk het hier.

Mocht je nog vragen hebben, raadpleeg dan de FAQ of neem contact met ons op.

Naast Nederland is de verkiezing Beste Winkelketen ook uitgerold naar acht buitenlanden.

00-ABN-AMRO.jpg01-wereldhave.jpg02-qanda.jpg03-staatsloterij.jpg04-demandware.jpg05-salesforce.jpg06-yourgift.jpg07-ABN-AMRO.jpg07-vanas.jpg08-opiness.jpg09-retailtrends.jpg10-telegraaf.jpg11-BloomyPro.jpg11-nuon.jpg12-qandapanel.jpg